2017/01/14

Ett hedrande uppdrag som jag äntligen får berätta om! Redan i höstas gjorde jag nämligen den här illustrationen inför ECO Wallpapers omprofilering men först nu är det officiellt. ECO Wallpaper återtar namnet Engblad & Co och går därmed tillbaka till sina rötter. Här kan man läsa mer om namnbytet och se släktträdet med text - notera också att de dämpat min gröna färg för att den skulle passa ihop med deras ugglebild.

2016/09/06

Där kom det, sista vykortet i årets serie från Postnord. Det har verkligen varit roligt att få så många positiva kommentarer om mina bilder och framför allt detta motiv. Kanske jag gör en egen serie med djur som är kompisar, mer snällhet kan behövas i dag.

2016/08/01

Egentligen hade jag inte tid, jag har haft fullt upp med min kommande bilderbok. Men sen kunde jag ändå inte låta bli. Att få designa en etikett till det göteborgska mikrobryggeriet Bullfinch Brewerys nya öl lät för roligt för att tacka nej. Jag fick fria händer, förutom formatet på etiketten och att Bullfinch och Apa måste stå med.

Jag hade svårt att bestämma mig så det blev fyra olika förslag. Det kunde ha blivit lika många till men man får ju besinna sig.

2016/07/18

Tredje motivet för Postnords serie med gratisvykort kom nyss, jag är så stolt och glad över att ha fått bidra med mina illustrationer. Det här är nog bland de roligaste uppdrag jag haft hittills, att fritt få tolka olika teman: Vänskap, Festligheter, Lazy Days och Omtanke. 

Varje gång jag kommer in i en affär där det finns postombud kollar jag efter stället med vykort. På vissa ställen är korten redan slut! Då blir jag extra glad förstås. Nu är det ett motiv kvar (Omtanke), kommer ut i höst.

2016/06/30

Har just gjort klart ett kul litet jobb, en logotype med och utan payoff till två tjejer som ska hålla i hundutbildningar. Den korta briefen löd ungefär: Kan du göra en raggig byracka och text i "anarkiststil"? Den ena tjejen är en gammal punkare (kompis från fööörr) och därför var det extra roligt att ta fram en stil som jag tyckte skulle passa henne. Sen hade de lite svårt att bestämma vilka färger de skulle ha så de fick flera att välja bland. Själv gillar jag denna bäst.

En sak jag lärt mig under detta uppdrag - det är betydligt svårare att rita hundnosar än vad man kan tro.

2016/05/08

Jag tog en välbehövlig paus från jobbandet häromdagen och drog till Varberg (Tångaberg) med en vän. Målet var konst- och hantverksmarknaden Open Barn: olika designers, konsthantverkare och konstnärer som säljer sina alster i en lada under ett par dagar.  

 

En toppendag! Fikade i solen, träffade roliga människor, diskuterade eventuella framtida projekt och fick massa idéer. Kanske jag får vara med och sälja kuddar och annat från min webbshop en annan gång.

 

Såklart köpte jag lite prylar också, till exempel från Hanna Wendelbo-Hansson som bland annat gjort grymt fina tändsticksaskar. Jag har själv alltid gillat att pimpa tändsticksaskar men hon har tagit det till en högre nivå. Kul med volang, glitter och tjofräs!

 

2016/05/03

Nu ska jag äntligen göra en webbsida istället för min gamla Alibabaformblogg! Testar mig fram i wix.com. Letar efter backupade arbetsprover. Fixar fel och knas efter hand. Lägger in en bild så länge.

Please reload

Senaste inlägg

September 6, 2016

July 18, 2016

May 8, 2016

Please reload

Please reload

Författarbloggen

Jag skriver barnböcker också. Om det och lite annat kan du läsa här.